Начало Валентин Мирчев

Алтернативна медицина

Хематологичен кабинет

Неврологичен кабинет

Кабинет Биофидбек

Кабинет лечение на Аутизъм

Онкологичен кабинет

Кабинет Диабетна невропатия

Физикална терапия и рехабилитация

Кабинет Източна медицина

Алтернативна медицина

Валентин Мирчев ПДФ Печат Е-мейл

 

 

Юмейхо Сдружение България

 

Всеки иска да бъде здрав, но как хората да не се разболяват или поне това да става по-рядко...
Според мен хората трябва да поставят на първо място профилактиката.

Юмейхо е инициатива, с която може да се постигне истински профилактичен ефект.

Масаюки Сайони


 


Валентин Марков Мирчев - председател на управителния съвет


гр. София
тел: 0898 39 56 36

http://www.yumeiho.bg

 

 

 

Основи на ЮМЕЙХО профилактиката

 

Всяка част от човешкото тяло, ако не се движи според природните закони ще атрофира, ще дегенерира и нейната функция ще отслабне, в резултат на което ще се появят различни болести.

 

Какво е ЮМЕЙХО: Оригинален лечебен метод определен, като хълбочно – изправяща, притискащо – омесваща /разтриваща/ профилактика, чиято цел е да увеличи жизнените сили на организма чрез завръщане към природата. Юмейхо има за цел нормализиране на тазобедрените и сакроилиачните стави и гръбначния стълб, да отпусне мускулите и съединителната тъкан на тялото и радикалното премахване на болести причинени от разместванията на тазовите кости, които са център на тялото. Чрез наместване и фиксиране на костите, чрез теглене, изправяне и·вертикален натиск·се постига висок лечебен ефект, открито доказана през вековете система съхранявала човечеството и в най-трудните му етапи от живота.

 

1. Методът разкрива ролята на гравитацията в симетрията на човешкото тяло. При голяма част от хората се наблюдават размествания на костите в тазобедрените стави и гръбнака·и свързани с това заболявания на вътрешните органи. При свързване на елементите на скелета в ставите е необходимо тяхното точно съчетаване: дори частица от милиметъра да бъде извън определеното място и ъгъл създава навяхване, изкълчване и други смущения, които пораждат болката и потискат функциите. Тези изкълчвания имат начало от раждането при преминаване на бебето през твърдия и неправилно извит канал, от вредни професионални условия, от катастрофи в бита и някои крайни /екстремни/ обстоятелства. От тук започва нуждата да се намести изкълченото.

 

2. Нормално е при спокойно състояние на човешкото тяло, когато то лежи, когато е най-малко под въздействието на земното притегляне, мускулатурата да бъде отпусната, с такава дължина, че да не изменя симетрията на костите, за които тя е захваната непосредствено или чрез лигаменти. Ако съществуват дразнения върху мускулните групи, ако има някакво неравномерно натоварване поради изместване на костите, ако спрямо земното притегляне те са насочени в неестествено направление, ако има възбуждания, които изискват удължаване на тези мускули - тогава спонтанно се получава контракция, свиване, съкращаване. При създадените паталогични условия наместването не може да се осъществи -·получава се трайно свиване, болка, подбуждане на нервни напрежения и т.н. При някои условия с фрактури и тежки размествания, силата на човешката ръка не може да ги намести и се налага тяхното пълно отпускане да се постигне с медикаменти /пълна упойка, кураре и др./, но чрез омесване на мускулатурата до пълното и отпускане, а след това, чрез опъване, извиване и други методи на притискане крайникът бива наместен. Външното впечатление е недостатъчно, за да разкрие детайлите на един успех! Всъшност това е една методична последователност, една система от отделни манипулации, които водят до крайната цел: наместване на тазобедрените кости, на гръбначните прешлени, на ключиците, на колянната става, ставите на пръстите и т.н.

 

3. Омесването, притискането, разтриването, наместването е главно средство за нормализиране на разстроените стави, на втвърдените мускули, на лимфния кръвен застой. Постига се премахване на болките,·възстановяване на физиологичните функции в техните нормални граници. Премахването на всякакво притискване на капилярната мрежа за телесни течности се явява като необходимост. Образно казано, тези участъци на вътрешно напрежение, който се развиват под кожата в съединителната тъкан, могат да се сравнят с мочурище или блато със застояла вода. При тези условия можем да кажем, че тук животът протича в такава замърсена обстановка, която е противоестественна.·Само ако се направи дренаж – едно сполучливо отводняване чрез канали,·ще се получи благоприятна среда за здраве. Нещо подобно може да се получи в човешкото тяло, ако се приложи ЮМЕЙХО профилактиката. Най-общо казано това представлява краткотрайно притискане на телесната маса, на мускулите и съединителната тъкан, дори и на костите. Лечителят с помощта на пръстите, дланите и колената получава омесване на обработваните участъци и създаване на пълна проходимост на лимфата и кръвта.

 

4. Силата на натиска, която се прилага се определя от личната опитност на лечителят, който знае да следи реакциите на пациента при обработване на различни области на тялото и как той усеща манипулациите.·Болката от това не е знак да се спре или пък мълчанието – да се увеличи степента на натиска.

 

5. Относно перпендикулярния натиск се оказва от голямо значение дали профилактиката се провежда с пръсти или длан, но и от посоката, по която ръката се движи по кожата. Притискането трябва да се прави с натиск·перпендикулярно·по повърхността на обработвания район. Чрез отделни натискания, които се преместват през един-два сантиметра се създават тласъци на определени количества кръв или лимфа, като че ли се цели разпръскването на телесните течности. Само приперпендикулярното натискане,·след изтласкването, при паузата идва прилив на телесни течности, който ги отправя по естественото им направление.


6. Методът изисква тотална профилактика на цялото тяло. Най-напред той решава проблемите с ортопедичен характер: изправяне изкълчените стави на таза, гръбнака, колената и др. В същото време поради характера на самата техника, върху целият организъм се отразява неговото многостранно въздеиствие, сегментарното, зоналното и пр.

 

Mагнезиеви продукти Zechstein Original ® Zechstein

Пийте магнезий... през кожата